Top 5 productivity apps tijdens het schrijven

Tijdens het schrijven wil je absolute stilte (behalve je favoriete playlist uiteraard) zodat jij in alle concentratie je beste werk kan schrijven.

Omdat ik zelf heel veel baat heb bij onderstaande apps wil ik jullie die niet ontzeggen. Misschien kan ik wel een steentje bijdragen aan het afschrijven van dat ene manuscript waar je maar niet aan toe komt of die blogpost die heel veel mensen kan helpen.

Lees snel verder!

f.lux
f.lux installeer je op je laptop zodat je ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat alsnog kan schrijven zonder dat je het gevoel hebt dat je beter je zonnebril op had kunnen zetten. f.lux zorgt ervoor dat je scherm het licht aanneemt van de ruimte waar je je in begeeft. Ik moet zeggen dat als ik rond een uur of vier ’s middags aan het schrijven ben en mijn scherm wordt langzaam iets meer oranje ik het gevoel heb dat er iemand is die een beetje op me let. Het is echt een verademing voor je ogen!

Trello
Trello is een (gratis) platform waarop je je productiviteit maximaal kunt inzetten. Je werkt met ‘Boards’ met een door jou gekozen onderwerp zoals ‘ Blogposts’. Onder de borden hang je ‘cards’ waarvan een zou kunnen zijn ‘Blogpost top 5 productivity apps’. Vervolgens kan je documenten, foto’s, en notities aan de ‘card’ hangen zodat je alles op een plek hebt om aan de blogpost te kunnen werken. De card verplaats je vervolgens naar de stap die is gezet zoals ‘1st draft’, ‘2nd draft’ en ‘done’. Zo zie je in een oogopslag wat de status is van jouw project. Vooral voor de visueel ingestelden een gouden uitvinding!

Inbox by Gmail
Ik ben lichtelijk geobsedeerd met mijn mail. Voorheen vond ik Gmail echt een afgrijselijke tool: lelijk en niet user-friendly. Maar nu is er Inbox van Gmail! Als er een mail binnenkomt kan je deze meteen aanvinken als ‘done’ (wat ik heel vaak kan doen zonder ook maar een mailtje gelezen te hebben). De mail verdwijnt dan van je scherm in de folder ‘done’. Dat ruimt weer lekker op! Je kan ook mails ‘pinnen’. De mails waar ik iets mee moet worden gepind. Vervolgens kan je met een handig schuifje alleen de gepinde mails tevoorschijn halen wat een lekker opgeruimd gevoel geeft. Zo heb je niet honderden mails op je scherm staan, alleen die er toe doen. Naast ‘done’ en ‘pinnen’ heeft Inbox by Gmail nog talloze andere mogelijkheden. Echt top!

Evernote
Beetje saai misschien maar ik gebruik mijn (gratis) Evernote app voor ALLES. Checklists, complete romans verdeeld in hoofdstukken, ideeën, bookmarks en noem maar op. Het mooie van Evernote is is dat je het zo overzichtelijk kan maken als je zelf wilt. Voor iemand met een lichte vorm van OCD (jawel) is dat natuurlijk de droom. Alles tot in den treuren onderverdelen in mapjes en categorieën. Heerlijk!

Niet storen
De ‘do not disturb’ functie (geen app excuus)  van mijn iPhone is het beste wat er is. Vliegtuigmodus kan trouwens ook. Gewoon niet bereikbaar zijn behalve voor je favorieten. Niet de hele tijd die rode bolletjes, trilgeluidjes en oplichtend beeldscherm.

Deze vijf apps zijn elke dag weer life savers, en zorgen ervoor dat ik (bijna) altijd productief kan zijn!

cathryn-lavery-67852

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.