Recensie: Zeik niet zo – Anouk Hermsen, Anouk Kemper en Lianne Marije Sanders

Nog nooit heb ik een boek gelezen waarin ik zoveel herkenning vond! Ik begon met een ezelsoor bij herkenbare pagina’s (ja, ja, shame on me) maar daarna volgden er nog zeker een stuk of 12!

Anouk Hermsen, Anouk Kemper en Lianne Marije Sanders nemen geen blad voor de mond als het gaat over het leven van de millenial. Alles wordt besproken; van vriendlief tot boer zoekt vrouw, niks wordt gespaard; heerlijk!

Zeik niet zo is in perfecte ‘millenial-taal’ geschreven. Een beetje straattaal voor de ABN-er, veel fuck you’s waar ze horen (Anne-Kim van BZV en Fajah Laurens) en heel veel humor. Echt, ik kan hier quotes aan de lopende band blijven typen als ik wil.

“Heus, ik ben helemaal pro gezond zijn en lekker bewegen enzo, maar mensen, this walks out of the hand. In mijn omgeving althans, want als ik bij mijn ouders in het oosten ben eet iedereen gewoon aardappels met jus. Ja,ja, dat is effe schikken he Fajah? Jus.”

Deze drie meiden die pretenderen zelf (nog) niet zoveel te hebben waargemaakt zijn alledrie redelijk succesvol als je het mij vraagt! Zo is Anouk Kemper succesvol journalist en schrijfster van een roman die (nog) niet zo heel populair is. Is Suzette Hermsen freelancetekstschrijver en is Lianne Marije Sanders freelance copywriter en journalist. Alledrie schrijven ze voor Lindanieuws, wat ik sowieso al een prestatie vind!

In Zeik niet zo worden er af en toe grapjes gemaakt over het aanschuiven bij Matthijs van Nieuwkerk tijdens een aflevering van DWDD. “Dan mogen we wellicht nog bij DWDD aanschuiven ook. Op hoge hakken vertellen wat ons boek nou zo ongelofelijk bijzonder maakt. Dat wordt pas een potje toneelspelen 2.0”

Het seizoen is weer begonnen en ik ga er gewoon vanuit dat deze drie stoere wijfen worden uitgenodigd! Mocht het zo zijn, zeg dan even dat ik Matthijs zijn haar wel leuk vind, mag alleen wel even een zilvershampootje doorheen 😉

 

 

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.