Everything Everything THE MOVIE

Ik vond Everything Everything mwah mwah (geinig, doch niet origineel grapje). Als je de film nog niet hebt gezien of zelfs ook maar het boek hebt gelezen: beware of spoiler alerts en ga als de wiedeweerga het boek lezen!!

Everything Everything gaat over de zeventienjarige Maddy die al vanaf haar eerste levenjaar niet in aanraking is gekomen met de buitenlucht. Haar broertje en vader zijn toen Maddy een baby was gestorven bij een auto ongeluk. Maddy woont alleen met haar moeder en mag wegens haar ziekte SCID niet naar buiten / in aanmerking komen met bacterieen. De enige die Maddy ziet is haar verpleegster en af en toe de dochter van de verpleegster. Totdat er een nieuw gezin tegenover Maddy komt te wonen. Olly is haar nieuwe buurjongen en al snel komen ze in aanraking met elkaar.

Het boek van Nicola Yoon was GE WEL DIG. De film daarentegen vond ik kinderachtig (ik weet dat ik 30 ben, maar ik geef young adults gewoon iets meer credits dan dit). Maddy en Olly worden in de film out of the blue verliefd. Er word (bijna) niet ingegaan op Olly’s abusive vader. Maddy heeft net even iets te blote kleren aan voor haar net iets te ontwikkelde zeventienjarige lichaam, en waarom is haar huis zo mega perfect? Al met al te weinig opbouw, terwijl dit in het boek perfect is gedaan.

Het enige wat ik mooi vond was de muziek. Die heb ik dan ook meteen opgezocht op Spotify en staat non stop op (Vooral Howling van RY X).

Helaas, nog een boekverfilming die de dust bites!

 

Advertenties

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.