Recensie: Me & Milo the Great – Michelle Schlicher

Michelle Schlicher heeft al vier boeken geschreven waarvan ik er nu twee heb gelezen. Allebei goed, maar met ‘Me & Milo the Great’ heeft ze denk ik echt een succesje te pakken.

Me & Milo the Great gaat over Holiday (super coole naam!) die een groot trauma probeert te verwerken op haar eigen houtje. Ze leeft erg op zichzelf, houdt niet van teveel menselijk contact en zit het liefst thuis met haar kat Spook.

Totdat ze Milo ontmoet in het treinstation. Het is de 4th of July en Milo is aan het goochelen, hij is namelijk een goochelaar/comedian. Holiday’s slipper is kapot en Milo maakt hem door zijn veter uit zijn eigen schoen te trekken en om Holidays voet te binden. Uiteraard worden ze verliefd.

De hoofdstukken zijn opgedeeld in ‘toen’ en ‘nu’. Zo kom je er langzaam maar zeker achter waarom Holiday moeite heeft mensen te vertrouwen, en leef je steeds meer met haar mee.

Ik wil jullie liever geen spoilers geven, omdat dit boek te goed is om al tot in detail te verklappen waar het over gaat, maar ik beloof: het is echt een prachtig verhaal!

Me & Milo the Great leest als een YA roman, ook al is Holiday ‘nu’ in de twintig. Aanrader!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.