Recensie: Wat ik je niet vertel – Sarah Meuleman

Sarah Meuleman is een ware #girlboss. Ze studeerde Germaanse filosofie en Algemene Literatuurwetenschap, was coordinator kunst en cultuur voor Vogue en Vrij Nederland en presenteerde ook nog eens haar eigen kunstprogramma ‘Sarah’s barbaren’.

Begin 2015 bracht ze haar roman ‘De zes levens van Sophie’ uit en werd genomineerd voor een bronzen uil. In Juni 2016 publiceerde ze een herschreven versie van het geprezen boek met nieuwe titel ‘Wat ik je niet vertel’.

Wat ik je niet vertel gaat over twee Belgische hartsvriendinnen, Hannah en Sophie. Ze groeien met elkaar op en delen lief en leed, tot de puberteit zijn slag slaat en Sophie op een verdrietige avond verdwijnt.

Jaren later volgen we Hannah die in New York een leven heeft opgebouwd waar menig modemeisje jaloers op zal zijn. Ze schrijft een populaire society column voor een bekend tijdschrift, woont in Manhattan in een prachtig appartement en heeft een lieve vriend. Maar zoals een echte #girlboss betaamt wilt Hannah meer. Ze besluit alles op te geven en in haar eentje in een krakkemikkige studio in een foute buurt een roman te schrijven over Agatha Christie.

Naarmate het verhaal zich ontvouwt besluipt je een knagend gevoel en word je geforceerd in rap tempo door te lezen. Hoe sneller je erachter bent of dat knagende gevoel klopt hoe beter.

Ik heb ‘Wat ik je niet vertel’ in een dag uitgelezen, onder de indruk van het boekje wat al die tijd stof stond te verzamelen in mijn boekenkast.

De Amerikaanse en Canadese rechten van De zes levens van Sophie zijn gekocht door de grote uitgever Harper Collins New York. De zes levens van Sophie heb ik niet gelezen, omdat ik eerlijk gezegd niet van het bestaan wist, maar ik ben zeker benieuwd naar de eerste versie van Wat ik je niet vertel.

Een echte #girlboss die Sarah he? Told ya!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.