Recensie: Het leven is vurrukkulluk – Remco Campert

Dit najaar komt de verfilming van Remco Camperts briljante romandebuut ‘Het Leven is Vurrukkuluk’ uit. Een goeie reden om dit beroemde stukje literatuur uit 1961 (!) nog even door te nemen!

Mees en Boelie zijn kameraden en wonen samen in een huis aan het park. Op een zomerse dag komen ze Panda tegen, een brutaal meisje van 15 jaar oud die wel van wanten weet. Ze stelt voor een ijsje te gaan eten en gezamenlijk brengen ze de dag door.

Mees heeft een oogje op Panda en zij ook op hem. Boelie, een onzekere dichter, loopt al mompelend met het stel mee. Mees is pianist en laat eenmaal thuis zijn kunsten horen. Panda is onder de indruk en duikt met hem het bed in.

Remco Campert beschrijft op een geniale manier de sfeer in de stad op een zomerse dag. De hitsige tieners en heerlijke taalgrapjes zorgen ervoor dat Het Leven is Vurrukkulluk een feest is om te lezen!

De verfilming van het boek zal worden geregisseerd door Frans Weisz. Zijn zoon Géza Weisz zal de vertolking van Boelie op zich nemen. Reinout Scholten van Aschat speelt Mees en Romy Louise Lauwers zal de recalcitrante Panda spelen.

Ik kan niet wachten!

Bron.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.