Top 5 zomerboeken!

1. Eleanor Oliphant is Completely Fine door Gail Honeyman
Ik kan niet wachten om dit boek te lezen! Er zijn een aantal mooie recensies over geschreven. Ik ben benieuwd waardoor Eleanor’s angsten verdwijnen!

Eleanor Oliphant heeft haar leven vrij goed onder controle. Ze draagt elke dag dezelfde kleren, eet elke dag dezelfde maaltijd, en koopt elk weekend twee flessen wodka. Met Eleanor Oliphant gaat eigenlijk alles goed. Haar zorgvuldig gestructureerde leven loopt op rolletjes en ze mist niks. Of althans, soms (best wel vaak eigenlijk) is ze eenzaam en zou ze gelukkig willen zijn. Als Eleanor op een dag samen met een collega een oudere man helpt die gevallen is, verandert haar hele leven onverwachts. De muren die haar al zo lang beschermen verdwijnen als sneeuw voor de zon, en ze zal voor het eerst de confrontatie met haar angsten en twijfels aan moeten gaan. Want Eleanor Oliphant weet misschien wel hoe ze moet functioneren, maar ze heeft geen idee hoe ze moet leven.

2. Girl in Pieces door Kathleen Glasgow
Een 17-jarig meisje die zichzelf weer bij elkaar raapt als er geen zicht is op een betere toekomst. Ik kreeg kippenvel toen ik de samenvatting las, en durf ‘m bijna niet te lezen.

‘Girl in Pieces hurts my heart in the best way possible.’ Amanda Coplin

3. The Hate U Give door Angie Thomas
Al een paar weken staat mijn Instagram Feed bomvol met de prachtige cover van The Hate U Give. Ik denk dat het verhaal voor jong en oud belangrijk is om te lezen!

Starr Carters beste vriend Khalil wordt doodgeschoten door een politieagent. Khalil had geen wapen op zak maar was ‘vermoedelijk’ een drugsdealer. Verslagen door emoties probeert Starr zichzelf te herpakken in een samenleving vol ongelijkheid. De armoedige buurt waarin ze woont geeft een groot contrast met de school waar ze elke dag naartoe gaat. Overleven in deze twee werelden wordt steeds lastiger en de waarheid spreken krijgt een hoge prijs.

4. Babe, you got this. door Martje Haverkamp en Emilie Sobels
#Girlboss maar dan geschreven door onze eigen #Girlbosses van Nederlandse bodem? Ja, graag! Ik volg @hashtagworkmode op Instagram en ben vanaf dag 1 verslaafd! Elke dag hebben ze tips om je inner #Girlboss weer te vinden en te behouden!

In Babe, you got this. begrijpen Emilie Sobels (29, oprichter van Hashtag Workmode) en Martje Haverkamp (23, aan het begin van haar carrière) je vragen. Zij hebben voor dit boek meer dan twintig inspirerende, succesvolle, vrouwelijke ondernemers en zakenwonders om advies gevraagd. Hoe wisten zij waar hun kracht lag en hoe hebben zij hun doelen bereikt? Welke misstappen maakten ze en hoe blijven ze trouw aan zichzelf en hun idealen? Hoe verkoop je jezelf of jouw ideeën aan anderen? Hoe bouw je een ultiem netwerk op? En bovenal: hoe combineer je al je ambities met je sociale leven zonder knettergek te worden?

Vanuit de verschillende adviezen van deze vrouwen bouwden Emilie en Martje dit boek op. Een boek met handvatten die kunnen helpen met het verwezenlijken van je dromen. Want succesvolle vrouwen helpen elkaar: ‘Babe, you got this.’

Babe, you got this is op 20 juni beschikbaar via Bol.com

5. China Rich Girlfriend door Kevin Kwan
Ik heb al eens over deel 1 van de Crazy Rich-saga geschreven: Crazy Rich Asians. Nu is deel twee aan de beurt! China Rich Girlfriend gaat verder waar Crazy Rich Asians is gestopt! Rachel staat op het punt om te trouwen met haar Nicholas Young! Ik ben bang dat ook deel twee boordevol zit met Crazy Rich Asians en dit boek weer in een adem uitgelezen is!

 

Bron.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.