Recensie: Paper Towns – John Green

Na het ongelofelijke succes van ‘The fault in our stars’ kon een nieuwe verfilming van een van de boeken van John Green natuurlijk niet uitblijven. De keuze is gevallen op ‘Paper towns’, en uiteraard ben ik meteen gaan lezen, want wat is een film waard als je het boek niet eerst hebt gelezen?

Quentin is al sinds kleins af aan verliefd op zijn buurmeisje en speelkameraadje Margo. Ze groeien uit elkaar, en zoals in veel YA boeken groeit Margo op als een knap en populair meisje en Quentin als een -bijnaderinzien- charmante nerd. Origineel? Not so much. Gouden formule voor een populair boek onder tienermeisjes? Very much.

Margo brengt midden in de nacht een bezoekje aan ‘Q’ en stelt een soort door haar zelf bedachte ‘quest’ voor om wraak te nemen op haar overspelige vriendje. Verblind door de liefde gaat Q. akkoord en samen rijden ze de nacht in, in het degelijke busje van Q’s moeder.

Na de nachtelijke escapade denkt Q. dat het misschien wel wat zou kunnen worden tussen hen en gaat moe, maar opgetogen naar school. Waar Margo niet blijkt te zijn. Ze is vermist. Zoals zo vaak. Alleen nu is er iets vreemds aan de hand. Ze heeft clues achtergelaten voor Q. om haar te vinden.

De leukste personages zijn niet Margo of Q. maar Q’s nerderige vriendjes. De een is een voornamelijk door zichzelf gedoopte womanizer. De ander heeft ouders die ‘black Santa’s’ sparen; wat het meest hilarische is wat ik ooit heb gelezen.

Het enige wat ik eigenlijk echt goed vond aan het boek is dat ik nu weet wat ‘Paper towns’ zijn: verzonnen steden door de makers van plattegronden om hun ‘copyright’ op de kaart te zetten. Ge-wel-dig.

Paper towns is een aardig verhaal, maar moet het voornamelijk hebben van af en toe mooie passages en zinnen, maar een geheel vormt het niet. Althans niet voor mij.

Ik hoop dat de verfilming beter is dan het boek zelf. Met Cara Delevingne als Margo Roth Spiegelmann, de hoofdrolspeelster, moet dat bijna wel goed komen. Alhoewel ik die keuze niet helemaal begrijp. Margo is een stoere chick, net als Cara, maar ze is ook wat voller…daar is iets mis gegaan. Wellicht hadden ze iets meer koekjes op de set uit kunnen delen, kleine tip voor de volgende keer?

Screen Shot 2017-05-29 at 10.44.32.png

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.