Recensie: Liefde tussen 5 en 7 – Wanda Reisel

Het boekje van Wanda Reisel trok mijn aandacht toen het werd gekozen als een van de boeken van de maand door De wereld draait door. Het bleek een fijn boekje te zijn om tussendoor te lezen, en met dit mooie weer was het binnen no time uit.

In een kort tijdsbestek (laten we zeggen tussen 5 en 7) wordt beschreven hoe Liza Wolf erachter komt dat haar man vreemdgaat. Via facebook komt de journaliste achter het bedrog van haar man. Het is echter niet het slippertje waar elke man af en toe last van heeft, het is een compleet dubbel leven in een ander land inclusief een tweeling.

Liza gaat gedesoriënteerd naar het plaatselijke aquarium om verdoofd na te denken over dit nieuwe besef, en het leven met haar echtgenoot tot dan te evaluaren. Dankzij de tijdsaanduiding bij elk hoofdstuk krijgt de lezer een indruk van hoe (in Liza’s geval) snel zoiets in kan zinken.

Ik kon het boek(je) niet wegleggen. Het is heel makkelijk te lezen door de korte hoofdstukken en geeft een heel interessant beeld van een vrouw waarvan net haar complete vertrouwen in het leven onder haar vandaan is geschopt.

Klein puntje; als ik Liza was (en ik denk dat ik namens het complete vrouwelijke ras spreek) was ik er waarschijnlijk ALLANG achter gekomen dat mijn man een dubbelleven had, wat het een tikkeltje ongeloofwaardig maakte.

Het eten, bidden en beminnen gehalte is hoog, maar het boekje is vrij dun zodat het niet te zeikerig wordt. Het eind verbaasde me. Het was eigenlijk voor mijn gevoel te snel afgelopen, en mocht nog wel even doorgaan. Maar zoals met elk open einde is dat ook weer de charme van wat had kunnen zijn.

Screen Shot 2017-05-29 at 10.40.54.png

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.