Literaire activiteiten: OBA – Juni 2017

Weer geen vakantie naar de Malediven geboekt? Niet getreurd! De OBA heeft weer allemaal super leuke literaire #maarzekernietduffe activiteiten gepland. Zo kun je je aansluiten bij een zomerleesgroep of (mijn favoriet) een heuse rondleiding krijgen in het pikkedonker.

Psst.. helemaal onderaan deze pagina vind je een winactie waardoor jij straks misschien wel in een donkere OBA loopt!

Hieronder vind je het overzicht van Juni!

Donderdag 8 juni: I Speak door Gershwin Bonevacia, Centrale OBA

Op zoek naar vernieuwing, ontspanning en een avond met toegevoegde waarde als garantie? Dichter Gershwin Bonevacia presenteert voor de tweede keer in de OBA de poëzieavond I Speak. Meer info.

Vanaf dinsdag 13 juni: zomerleesgroepen, diverse OBA-vestigingen

Geen vakantieplannen deze zomer? Sluit aan bij een van de zomerleesgroepen van Senia. Deze zomer is het thema ‘Op drift’. Er worden drie romans gelezen over het verlaten van wat bekend is: Het oude land (Dörte Hansen), De akker is de wereld (Dola de Jong) en Helden van de grens (Dave Eggers). Meer info.

Donderdag 15 juni: Gesprek van het Hart, Wim Hartog over Konstantin Paustovski, OBA Roelof Hartplein

Konstantin Paustovski (1892-1968) diende tijdens de Eerste Wereldoorlog als ziekenverzorger aan het Pruisische front en maakte de terugtocht van het Russische leger door Polen en Wit-Rusland mee. Zijn boek Verhaal van een leven bevat persoonlijke herinneringen op het strijdtoneel van de geschiedenis. Wim Hartog vertaalde alle zes delen en komt hierover vertellen. Meer info.

Woensdag 21 juni: Tolshow, OBA Cinétol

In de Tolshow gaat schrijver, die aan het begin van zijn schrijversloopbaan staat, in gesprek met zijn voorbeeld. Deze keer Frank Keizer (1987), dichter en essayist. Hij publiceerde twee chapbooks: Dear world, fuck off, ik ga golfen en Mijn eigen problemen. Keizer gaat in gesprek met Geert Buelens (1971), dichter en hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde. Hij publiceerde over Paul van Ostaijen, avant-garde poëzie, nationalisme en de poëzie van WO I. In 2014 verscheen zijn bundel Thuis. Meer info.

W I N A C T I E !

Ik mag twee kaartjes weggeven voor onderstaande tour! Tag je beste vriend of vriendin met wie je wel een avondje in een donkere bibliotheek wilt dwalen onder het genot van een gids die je alle spannende ins and outs van de bieb vertelt die niemand anders weet!

Wat moet je doen?

  • Ga naar mijn Instagram account
  • Tag je vriend/vriendin met wie je een avondje in het duister wilt doorbrengen
  • Comment waarom je graag met hem/haar naar de bieb wilt in het donker!

16 juni maak ik bekend wie de twee gelukkige winnaars zijn!

Vrijdag 30 juni: Ontdekking in het duister: Dwalen door verhalen in een donkere OBA, Centrale OBA
Deze activiteit heeft niet zoveel met literatuur te maken, maar wel met verhalen: een rondleiding door de OBA ‘by night’. De Centrale OBA bestaat in juli tien jaar. Het gebouw heeft in die tijd veel meegemaakt. Eens per jaar, laat in de avond na sluitingstijd, organiseren we een exclusieve rondleiding door het stille pand. Alleen de noodverlichting brandt nog. De gids laat met zijn krachtige zaklantaarn onbekende kanten van het gebouw zien. Benieuwd om dingen te horen waar we de rest van het jaar over zwijgen? Zoals over het raam van 800 kilo dat uit de takels van een hijskraan glipte? Over de bezoeker die zich onder de vloer had verstopt? Laat je verrassen… als je durft.
Meer info.

Een overzicht bibliotheek vestigingen en adressen vind je hier

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.