Recensie: Me Before You – Jojo Moyes

In de categorie ‘janken voor het leven’ heb ik nu toch een boek voor jullie! Als je nog geen book-hangover hebt ervaren zal je dat zeker doen na het lezen van deze tranentrekker!

Lou is in de twintig en woont in een historisch dorpje waar niet veel gebeurd. Ze heeft een (bloed irritante) vriend, woont nog bij haar ouders en is lichtelijk het zwarte schaap van het gezin. Lou is een aparte verschijning; klein, dun en altijd gekleed in onconventionele kleding. Lou’s zus heeft het volgens hun ouders dik voor elkaar in tegenstelling tot Lou, wat voor wrijving tussen de twee zussen zorgt.

Wanneer Lou wordt ontslagen bij de koffietent waar ze al jaren werkt is ze geforceerd om geld te verdienen voor het gezin en gaat op banenjacht. Ze wordt op gesprek gevraagd als verzorgster van een jongeman die is aangereden door een motor en nu in een rolstoel zit en niks meer kan. Het contract zou voor zes maanden zijn en het salaris is riant.

Lou besluit de baan te nemen, ook al heeft ze absoluut geen ervaring en zet daarmee onbewust haar hele leven op zijn kop. De jongeman waar ze voor moet zorgen heet Will, is 35 jaar oud en komt uit een zeer rijke familie. Langzaam maar zeker veranderd Lou en haar kijk op het leven.

In het begin deed het verhaal me denken aan Intouchables, meteen gevolgd door Be
lle en het Beest, maar nu kan ik met zekerheid zeggen; dit boek is niet te vergelijken. Ik heb al een tijd geen boek gelezen waarvan ik het moeilijk vond om weg te leggen of om niet over na te denken gedurende de dag. Bij Me before you kon ik me zo goed verplaatsen in het personage van Lou dat ik meerdere malen met tranen in mijn ogen heb zitten lezen. Zelfs de meest hardvochtige mensen zullen tegen het eind van het boek in een emotionele rollercoaster terechtkomen.

Screen Shot 2017-05-29 at 10.28.38.png

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.