Cirkels zijn alleen mooi als ze rond zijn – Yuki kempees

Lieve Yuki,

Op de achterflap van je boek heb je zo’n leuk hoofd. Je bent overduidelijk een jongen waar meisjes met hele regenwouden tegelijk voor vallen. De lovende zin van de Jackie bevestigt dit nog meer, aangezien dit geen hoogstaand literair tijdschrift is, maar een typisch vrouwenmodeblad.

De titel van je boek vind ik prachtig, ondanks dat mijn mannelijke vrienden stuk voor stuk reageren met een verveeld ‘Anders zouden ze ook ovaal zijn, die cirkels. Wat een gay.’ Ik lach de opmerkingen charmant weg, want ik heb zo’n zin in dit boek. Een knappe knul die kan schrijven is per slot van rekening de droom van elk, zichzelf respecterend, boeken lezend meisje.

Na een aantal bladzijden was ik al klaar met je. Het is dat je een paar prachtige zinnen en passages aan elkaar hebt weten te lullen, maar je haalde het bloed onder mijn nagels vandaan. Ik weet natuurlijk niet of de Yuki uit het boek en de echte Yuki net zoveel gemeen hebben als de 212 pagina’s doen vermoeden, maar je komt over als een net iets te knappe, over het paard getrokken bralaap die heel goed weet hoe hij het zwakkere geslacht (in dit geval) moet bespelen.

Het boek blijft van A tot Z boeien, ook al gebeurt er niet veel. Je psyche leg je deels bloot, alleen wordt deze overschreeuwd door de polonaise van natte poezen en harde tepels die de revue passeren. Mick, een van de hoofdpersonen, je beste vriend die zelfmoord heeft gepleegd, dáár had ik meer over willen lezen. Ik vind het moeilijk om hoogte van je te krijgen, maar misschien is dat wel je insteek.

Af en toe heerst er een heerlijke melancholie in je boek, waar zelfs ik op slag verliefd op word. Direct gevolgd door een oppervlakkig stuk waar mijn haren recht van overeind van gaan staan. Ik denk dat jij met je boek exact hetzelfde bewerkstelligt bij de vrouwen als in het echte leven. Je laat ze zweven om ze luttele seconden later als baksteen te laten vallen.

Yuki, je verdient meer dan een ‘Charmant, knap, sexy en intelligent’, het draait namelijk niet alleen om je uiterlijk. Je kan schrijven. Vooral met het eind heb je me ingepakt, waar het boek inderdaad als een cirkel zijn ronde vorm bereikt.

En toch vraag ik me af, als je niet zo’n knapperd met een vlotte babbel was geweest, of je dan ook zo op handen gedragen zou worden, maar dat zullen we nooit weten.

Liefs!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.