Recensie: Everything Everything – Nicola Yoon

Het debuut van Nicola Yoon is een nu al veelbesproken Young Adult boek waar de hele wereld het over lijkt te hebben, blijkt nu. Ik bestelde het boek eerlijk gezegd omdat de cover me zo deed denken aan Iedereen kan schilderen van Emma Curvers, en dacht; ach ja, er zitten toch al negen boeken in m’n mandje, waarom niet nog één erbij.

Vanaf Screen Shot 2017-05-29 at 08.43.45het moment dat ik het boek uitpakte kon ik het niet meer loslaten. Alles is zo leuk bedacht en mooi geschreven en de tekeningen die de man van de schrijfster heeft gemaakt zijn om in te lijsten. Als je van Eleanor & Park hebt genoten dan smul je zeker van Everything Everthing!

Maddy mag niet naar buiten. Ze leeft al zeventien jaar in hetzelfde huis, in dezelfde witte kamer. Haar boeken worden geseald aangeleverd. Waarom? Ze heeft een ziekte waardoor ze allergisch is voor de buitenwereld.

Elke dagScreen Shot 2017-05-29 at 08.44.10 is voor Maddy hetzelfde totdat er een verhuiswagen voor komt rijden en er een nieuw gezin tegenover Maddy komt te wonen.

De laatste paar hoofdstukken heb ik met kippenvel (ik overdrijf niet) en tranen in m’n ogen gelezen en het enige wat ik nu wil is dat ik het boek nog moet ontdekken. De enige remedie lijkt het boek te laten lezen aan iedereen in mijn omgeving zodat ik erover kan praten en het daarna opnieuw lezen.

 

Everything Everything heeft alles (alles!) wat je van een boek verlangd, en staat zeker op mijn nummer 1 van 2015!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.