Recensie: Naamloos – Pepijn Lanen

Het brein achter de Nederlandse rapformatie De Jeugd van Tegenwoordig; Faberyayo heeft onder zijn eigen naam; Pepijn Lanen een roman geschreven genaamd Naamloos. Dat het schrijverschap bij Faberyayo door het bloed racete was al duidelijk na zijn verhalenbundel ‘Sjeumig’. Met Naamloos heeft hij voor mij definitief zijn stempel gedrukt op de Nederlandse literatuur geschreven door rappers. Naamloos lijkt een lange, maar nooit slaapwekkende lyric van DJVT en is voor de Millenials uit de grote stad erg herkenbaar.

Pepijn laat je alle 208 pagina’s niet los met zijn woordenmagie. De hoofdpersoon, waar over zijn naam pas aan het eind wordt gerept, heeft het moeilijk met zichzelf. Hij verliest zich in lange nachten vol drank, drugs en vluchtig vervlogen figuren die het beste met hem lijken voor te hebben totdat het feestje is afgelopen. Hij besluit dat hij genoeg heeft van zijn levensstijl wanneer hij zich niks meer herinnert van de nacht ervoor.

Opmerkelijk vind ik dat door deze roman te schrijven Pepijn Nederland heeft aangegeven volwassen te zijn geworden. Dat de liefde hoogtij viert in zijn boek geeft volgens mij aan dat hij zijn levensfase vol drank en drugs heeft afgesloten en klaar is voor zijn literaire carrière; ik kan niet wachten!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.