Lezen in de bloedhitte: 5 tips

Het weer in Nederland voelt op dit moment on-Hollands heet, en ik moet toegeven dat mijn concentratie dan ook af en toe te wensen overlaat. Natuurlijk wil je wel je favoriete boek kunnen blijven lezen, daarom 5 leestips voor deze warme zomer!

IJs!
Met een ijsje in de ene hand en een boek in de ander ziet het leveScreen Shot 2017-05-29 at 16.53.46n er een stuk leuker uit!  Een waterijsje doet zijn werk het beste omdat je er vaak langer mee doet en het verkoelender voelt, maar een bak Ben & Jerry’s wil ik je ook zeker niet onthouden

Airc
In de airc zitten is natuurlijk heerlijk, maar de meeste mensen hebben geen ingebouwd airco systeem thuis, en tenzij je mijn droombaan hebt kan je niet ontelbare boeken op kantoor gaan zitten lezen. Voor twee tientjes koop je al een hele hippe ventilator bij bijvoorbeeld de Blokker.

Screen Shot 2017-05-29 at 17.03.03
Drink geen ijkoud water!
Het klinkt natuurlijk een beetje tegendraads want het enige wat je wilt doen met 30 graden is IJS- en IJSKOUD water drinken. Let op! Als je ijskoud water drinkt moet je lichaam extra werken om zich aan te passen aan het koude drankje en krijg je het in the end toch warmer.
Drink liever een lekker (lauw) theetje!


Gebruik een kruik!
Vul je kruik met ijskoud water in plaats van heet water en enjoy! (een plastic
fles werkt net zo goed!

Voetenbad
Vul een kinderbadje (het liefst dit exemplaar van Frozen, heel passend!) met ijsklontjes, zet je blote voeten erin en je kan weer rustig van je boek genieten.

Screen Shot 2017-05-29 at 17.07.34

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.