Recensie: Mijn Leven in de Wildernis – Miriam Lancewood

Na elke aflevering van Floorje naar het einde van de wereld ben ik bereid mijn werkende 9 tot 5 leventje aan de wilgen te hangen en mijn leven permanent ergens door te brengen waar de zon schijnt en waar mensen het leven nog op waarde schatten. Zo ook na het bekijken van de aflevering waar Miriam en Peter lieten zien hoe ze zelf hun eigen voor- hoofd- en nagerechten afschoten in het prachtige Nieuw-Zeeland.

Toegegeven, Miriam kwam een beetje te ambitieus over. Ze aanbid haar 30 jaar oudere echtgenoot Peter die ze ontmoette tijdens een reis door India. Hij lijkt haar guru en zij de over-enthousiaste leerlinge.

Het boek ligt nu overal bij de Ako met een grote oranje sticker ‘Gezien bij Floortje’. Ik vraag me af of dat is omdat het anders niet verkoopt, Nederlanders zijn gewoon te nuchter om zonder aanleiding een boek te kopen waar huis en haard verlaten wordt aangemoedigd.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik een sucker ben voor elk boek wat onder mijn neus terechtkomt, en al helemaal als ik er al iets van heb vernomen. Zo ook Mijn Leven in de Wildernis van Miriam Lancewood.

Het boek is nog niet uit, Miriams kinderlijke enthousiasme over de wildernis en haar obsessie voor haar Peter irriteren me af en toe. Wanneer ik een passage lees over het oorverdovende onweer wat Miriam en Peter trof toen ze in een hutje zaten en Miriam het liefst bij Peter in de slaapzak wilde kruipen maar niet durfde omdat dat te kinderachtig zou zijn haalt het bloed onder mijn nagels vandaan. Misschien is dat ook wel omdat ik zelf zeer waarschijnlijk nog vóór het onweer bibberend in een hoekje zou zijn gekropen.

Ik heb absoluut geen moeite met verder lezen. Het leven van Peter en Miriam is zeker boeiend. Vooral de drang de wildernis in te gaan en daar zelfstandig te overleven vind ik intrigerend. Ik hoop dat Floortje in een volgend seizoen weer bij ze langsgaat zodat we kunnen zien hoe het ze verder is vergaan.

Een echte aanrader voor de mensen met wanderlust-koorts, survivalaars, en kantoorklerken zoals ik!

Bekijk de aflevering van Floortje naar het eind van de wereld hier.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.