Le Petit prince – Antoine de Saint-Exupéry

Iedereen heeft het kleine boekje met het blonde jongetje op een planeet omringd door sterretjes op de voorkant wel eens zien liggen. Veel mensen zien het boekje als een prachtig sprookje en halen uit dit, wat op het eerste gezicht een kinderboekje lijkt, diepzinnige levenslessen. En terecht!

Le Petit Prince gaat over een klein prinsje wat op een planeet woont even groot als hijzelf. Het prinsje gaat op onderzoek uit en bezoekt andere planeten waar hij een aantal verschillende flamboyante figuren tegenkomt zoals een koning, een dronkenlap, een geograaf en een lamp-ontsteker. De figuren symboliseren stuk voor stuk bepaalde karaktertrekken van de mens. In de Sahara ontmoet het prinsje de schrijver die op zijn beurt aan het prinsje verteld wat hij van de volwassenen op aarde vindt.

Het dunne bijbeltje is in 1943 uitgegeven en geschreven door de piloot Antoine de Saint-Exupéry en is sindsdien miljoenen malen wereldwijd over de toonbank gegaan en is zelfs verfilmd!

In de gelijknamige film wordt het verhaal van de kleine prins verteld door een buurman (en tevens ex-piloot) aan zijn buurmeisje. Het verhaal begint met een papieren vliegtuigje met een tekening van de prins wat de buurman terloops over de schutting naar zijn buurmeisje gooit. De in 1944 overleden Antoine de Saint-Exupéry lijkt weer even tot leven te komen in het personage van de oude buurman in de film.

Ik heb de film nog niet gezien, maar ik ben ontzettend benieuwd of die kan tippen aan dit kleine maar zeer kostbare boekje!

Screen Shot 2017-05-29 at 09.31.33.png

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.